Kako pa ti skrbiš za naše okolje?

Vse o našem planetu in gozdu, ki se začne pri tretji smreki levo.

Kako pa ti skrbiš za naše okolje?

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 16 jan 2008, 19:43

Kako vi kaj skrbite za naše okolje? Obstaja cel kup majhnih re?i, ki jih lahko naredimo za ohranitev Zemlje (baje celo obstaja neka knjiga "100 stvari, ki jih lahko narediš za ohranitev Zemlje").

Se vozite s kolesom? Zaprete pipo, da ne te?e v tri dni? Ugasnete lu?, ?e je ne potrebujete? Ustavite vodo na wc-ju, da se ne izprazni ves kotli?ek? Lo?ite odpadke? SE VAM ZDI, DA ZA OKOLJE NAREDITE DOVOLJ? Imate kakšne ideje, kako bi lahko naredili še ve??? Ali pa se vam morda zdi, da je že za vse prepozno in ne vidite prav nobenega razloga, da bi prav vi pripomogli s čimerkoli k ohranjanju narave...

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Torej, jaz vodo itak, da zapiram, da ne te?e v tri dni, skos pa ugašam luči - vsi so me že pošteno siti, predvsem v službi. Odpadke lo?ujem, raznih deodorantov z aerosolom ne uporabljam.
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: Kako pa ti skrbiš za naše okolje?

OdgovorNapisal/-a maitri dne Po 18 feb 2008, 17:29

Temida Napisal/-a: (...) SE VAM ZDI, DA ZA OKOLJE NAREDITE DOVOLJ? (...)

Tega se mi zdi, da nikol ne mormo re?t. Vedno se da kei ve?.
Glede na naš odnos do narave se mi zdi, da se bomo prej zadušl v smogu kot pa korektno ločval odpadke. :?:
'Pridelamo' pa celo ve? odpadnih snovi, kot je bilo na za?etku uporabne.

Kako jst skrbim za okolje? Voda ne te?e v tri dni, to je res... Odpadke lo?ujem. Lu?ke, tv, rač ugašam, ?e ni v uporabi.
Rajš nosm papirčke & prazno plastenko 3ure v torbi, kot da bi jih vrgla na tla...

Ubistvu bi mogu vsak mejčkn narest, pa bi blo takoj bolš... Ampak tut mejhne stvari so očitno kdaj zelo težke. :pupa:
Slika
Live & Let Live
Uporabniški avatar
maitri
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Po 18 feb 2008, 18:56

Se strinjam. ?e bi vsak vsaj mal naredu, pa to ne bi rablo bit velik, pa bi se že poznalo. samo se bojim, da smo že precej zavozili. :dontknow:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a maitri dne Po 18 feb 2008, 19:24

Nikol ni prepozn. ;)

Tle smo se sicer že zlo zaplezal, ampak ... v slogi je mo?. :D
Dober na?rt, pa akcija!

Najbolj bedno/žalostno/res patetično za človeštvo pa je, da se ne morjo dogovorit glede odlagališ?.
Da so problemi s stroji za predelavo, da so problemi s smetnjaki za ločene odpadke, da so problemi z odvozom... :?:
To me pa res najbolj razpi-kham-a.
Tok jamramo, da je treba neki narest. In eni to resno uzamejo. Ampak kje je point, ?e na drugem koncu uni?ujejo tvoj trud s tem, da smetnjake z ločenimi odpadki praznijo v isti odvozni tovornjak?
Slika
Live & Let Live
Uporabniški avatar
maitri
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 19 feb 2008, 07:07

A to recimo misliš primer na Gorenjskem, k nočjo odlagališ?a?
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a maitri dne To 19 feb 2008, 11:15

Recimo.
Pa tut drugje se neki mrdajo.

Pr ns se je zdei za?el uvajat, da bi vsaka hiša imela dva smetnjaka; enga za organske odpadke & enga za ostale.
S tem, da v drug smatnjak paše res samo tisto kar se ne da reciklirat... Plastenke, kozarce, steklenice, papir, pločevinke na ekološki otok, baterije v zbiralnike, zdravila v lekarno...
Ampak (itak, zakaj ga pa ne bi blo :evil: ) se na odlagališču v bližini pritožujejo zarad strojev, ki jih bodo mogl nadomestit/zamenjat za ločeno predelavo...

?e se vsi pritožujejo, zakaj se ne bi še oni...

Zanimiva se mi pa zdi akcija (beri: prisila) ve?jih evropskih mest, s tem tut Ljubljana, da zmanjšajo emisije.
Zaprto središ?e, predlog plačila za vožnjo z avtomobilom po mestu, menjanje potratnih, neekoloških svetilk ob cesti...
Dogaja se, ampak pr tem se preveč govori v prazno + administracija dela svoje.
Uporabniški avatar
maitri
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 19 feb 2008, 11:48

Ja te okoljske dajatve, ja. Velik evropskih držav jih je že uvedlo. Sej ne re?em, da je s tem kaj narobe, ampak konkreten primer: jaz se vsak dan pripeljem v LJ, avta itak nimam kje pustit, sam ok, jaz se prepelem od drugje. Ni to opravi?ilo, seveda ne, samo ljubljančani se tud vsi s svojimi avti prpelejo. ?e bi bla jaz doma v lj verjemi, nikoli ne bi do službe uporabila avta, že zaradi problema s parkiranjem. Ampak ok. Dokler sem bila v službi v svojem kraju sem tud peš hodila.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a maitri dne Sr 20 feb 2008, 10:25

Jst sm za zaprtje centra za osebne avtomobile.
Ampak po preuredbi lpp prometa. Vse skup bi mogl bit bolj funkcionalno & vsekakor cenejše.
Na obrobju pa zrihtat ornk parkiing place (4free al pa za simbolično ceno) za tiste, ki niso iz Lj.

O tem pa itak lahko samo sanjamo. ^^
Slika
Live & Let Live
Uporabniški avatar
maitri
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 20 feb 2008, 10:37

maitri Napisal/-a:Jst sm za zaprtje centra za osebne avtomobile.
Ampak po preuredbi lpp prometa. Vse skup bi mogl bit bolj funkcionalno & vsekakor cenejše.
Na obrobju pa zrihtat ornk parkiing place (4free al pa za simbolično ceno) za tiste, ki niso iz Lj.

O tem pa itak lahko samo sanjamo. ^^
To ne bo nikol realizirano. Ne 4free. :shy:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a maitri dne Sr 20 feb 2008, 10:54

Vem vem... Sanje male deklice (in ljudi, k vrjamejo v bolši svet :shy: ).

Sei nč hudga, ane. Pa? ne bomo zadovoljil standardov, ki jih zahteva eu.
Pa bomo še vedno konkuriral državam z visoko onesnaženostjo.

Bedno, kok denar vpliva na vse. :?:
Slika
Live & Let Live
Uporabniški avatar
maitri
Firbec
Firbec