Krvodajalstvo

Zdravje je naše največje bogastvo. Vse o našem zdravju, kaj storimo in kaj še lahko zanj storimo. Izkušnje, nasveti, priporočila.

Krvodajalstvo

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 03 avg 2010, 06:25

Na Zavodu za transfuzijo opažajo, da so znova začele pojemati zaloge krvi, zlasti krvnih tipov A in 0. Vse ljudi pozivajo, naj darujejo kri.

http://www.zurnal24.si/slovenija/zaloge ... 754/clanek
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: Krvodajalstvo

OdgovorNapisal/-a praprot dne To 03 avg 2010, 06:29

jaz nevem kero mam :!:
V ponedeljek bo precej jasno, zjutraj bo po nižinah megla
Uporabniški avatar
praprot
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 03 avg 2010, 06:29

jaz tud ne :blackeye:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne To 03 avg 2010, 08:54

js pa še ne smem it.....še ni minil dost časa....se mi zdi no....
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 03 avg 2010, 09:09

just me Napisal/-a:js pa še ne smem it.....še ni minil dost časa....se mi zdi no....

sem lih prejtle razmišljala - a so kaki "pogoji" za to? Mislm, a je kak efekt, če recmo kri daruje en k je ful anemičen?? :dontknow:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne To 03 avg 2010, 09:22

Temida Napisal/-a:
just me Napisal/-a:js pa še ne smem it.....še ni minil dost časa....se mi zdi no....

sem lih prejtle razmišljala - a so kaki "pogoji" za to? Mislm, a je kak efekt, če recmo kri daruje en k je ful anemičen?? :dontknow:

sej tega bi verjetno zavrnal....najprej ti itak vzamejo iz prsta pol mors it rest eno anketo in pol ti pritisk zmerjo in če ni vredu te že tam zavrnejo al pa te še k dohtarju pošlejo......nazadnje ko sm bla, so punce zavračal tut ker so ble presuhe....je pa res, da so nam takrat pol litra vzel.....pa mislim, da mora pr puncah minit pol leta al pa 4 mesce, da lahko spet darujejo....nism zihr no za toto časovno obdobje.....
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Michelinko dne To 03 avg 2010, 18:34

Moški lahko darujejo vsake 3 mesece, punce 4. Omejitve so pri prenizki teži, prenizek pritisk. Potem morš tudi vprašalnik izpolnit, pa te lahko tam zavrnejo (bolezni, pa to), od zadnjega pirsinga ali tetoviranja mora miniti najmanj eno leto ...

Jest jo lahko darujem samo jeseni oziroma pozimi, alergija na cvetni prah mi to preprečuje (vsaj tko mi je rekla na krvodajalski), drgač mam pa nulo. :approve:
Slika
Uporabniški avatar
Michelinko
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a just me dne To 03 avg 2010, 20:10

Michelinko Napisal/-a:Moški lahko darujejo vsake 3 mesece, punce 4. Omejitve so pri prenizki teži, prenizek pritisk. Potem morš tudi vprašalnik izpolnit, pa te lahko tam zavrnejo (bolezni, pa to), od zadnjega pirsinga ali tetoviranja mora miniti najmanj eno leto ...

Jest jo lahko darujem samo jeseni oziroma pozimi, alergija na cvetni prah mi to preprečuje (vsaj tko mi je rekla na krvodajalski), drgač mam pa nulo. :approve:

jap vse je res....

ej bil zdej nazadnje pred mano en tip in pride tam k meri pritisk in gleda njegov vprašalnik pa se začne smejat, pa ga vpraša, če je on to sploh kej prebral, ker je tam k je bilo vprašanje neki v zvezi z nosečnostjo in je v oklepaju pisal, da odgovrijo sam ženske obkrožu ne :clown: in celi sobi je šlo na smeh :roll: :roll:
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Michelinko dne To 03 avg 2010, 21:15

just me Napisal/-a:
Michelinko Napisal/-a:Moški lahko darujejo vsake 3 mesece, punce 4. Omejitve so pri prenizki teži, prenizek pritisk. Potem morš tudi vprašalnik izpolnit, pa te lahko tam zavrnejo (bolezni, pa to), od zadnjega pirsinga ali tetoviranja mora miniti najmanj eno leto ...

jap vse je res....

ej bil zdej nazadnje pred mano en tip in pride tam k meri pritisk in gleda njegov vprašalnik pa se začne smejat, pa ga vpraša, če je on to sploh kej prebral, ker je tam k je bilo vprašanje neki v zvezi z nosečnostjo in je v oklepaju pisal, da odgovrijo sam ženske obkrožu ne :clown: in celi sobi je šlo na smeh :roll: :roll:

V 19 letih krvodajalstva sem si pa nekej zapomnil ... :clown:

Če vam je sam šlo na smeh, pol še v redu, jest bi se kar naglas režal ... :lol: :lol: :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Michelinko
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a just me dne Sr 04 avg 2010, 08:09

ja sej dohtrca se je :roll: :roll:
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a tyrica dne Sr 04 avg 2010, 12:21

just me Napisal/-a:
Temida Napisal/-a:

sej tega bi verjetno zavrnal....najprej ti itak vzamejo iz prsta pol mors it rest eno anketo in pol ti pritisk zmerjo in če ni vredu te že tam zavrnejo al pa te še k dohtarju pošlejo......nazadnje ko sm bla, so punce zavračal tut ker so ble presuhe....je pa res, da so nam takrat pol litra vzel.....pa mislim, da mora pr puncah minit pol leta al pa 4 mesce, da lahko spet darujejo....nism zihr no za toto časovno obdobje.....

tist iz prsta ti vzame, da vidi kero krvno skupino maš :!: drugač pa gleda uno anketo ja...k je vse notr..bolezni in to... pa pritisk..tk da temida :roll: odpadeš :clown:
Uporabniški avatar
tyrica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a just me dne Sr 04 avg 2010, 13:51

b...... so tut zarad pritiska zavrnal in je čist nasrečna, ker si tak želi dat toto kri...pa še zdravnica ji je rekla, da če je nora, da že jemle tablete za pritisk, da ko bo stara tolk k una bo mela glih celo kuhno tablet doma...b..... pa sam "ja če so pa rekl, da jih morm jemat" :!:
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec