Legalizacija marihuane, da ali ne?

Zdravje je naše največje bogastvo. Vse o našem zdravju, kaj storimo in kaj še lahko zanj storimo. Izkušnje, nasveti, priporočila.

Odlo?ni da.
3
38%
Pogojni da.
3
38%
Raje ne.
1
13%
Nikakor ne.
0
Brez glasov
O tem nimam mnenja.
1
13%
Drugo.
0
Brez glasov

Skupaj glasov : 8

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 12 sep 2007, 18:14

Nemški državni urad za nadzor mamil je ženski, ki ima multiplosklerozo, dovolil nakup marihuane v lekarni za medicinske namene.

Dovolilnica je bila izdana ženski iz Baden-Wuerttenberga, ki trpi zaradi velikih bolečin in bolečinskih kr?ev, ki nastajajo zaradi njene bolezni.

Johannes Luetz iz Urada za nadzor mamil, ki ima sedež v Bonnu, je dejal, da bodo v prihodnosti vsak zahtevek za pridobivanje kanabisa na recept pozorno prou?ili. Dovolilnica 51-letnici, ki je do zdaj dobivala marihuano po nezakonitih poteh, je prva, ki so jo izdali v Nem?iji.

Do zdaj je Urad za nadzor mamil pavšalno odbijal prošnje za zakonit nakup kanabisa v medicinske namene, dovoljenje pa so v uradu dali le, ?e je šlo za raziskovanje v javnem interesu. Višje upravno sodiš?e je leta 2005 prepovedalo pavšalno zavra?anje prošenj.

Glede na raziskave kanabis deluje pozitivno na paciente, ki trpijo zaradi hudih bolečin.

(Vir: rtvslo.si)

Mene pa zanima, ali ste za legalizacijo marihuane? Zakaj za in zakaj proti?
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a dkivi dne Sr 12 sep 2007, 19:03

tudi pri nas marsikateri zdravnik off the record pacientu z multiplo,AIDS-om ali rakom ''predpiše'' kak joint...preverjeno iz prve roke ;)
in ja sem za legalizacijo.... :approve: :approve: :approve:
dkivi
Gobcač
Gobcač

OdgovorNapisal/-a Temida dne So 15 sep 2007, 21:04

Jaz sem pogojno za, in sicer v primerih, ko gre za zdravstvene primere, kot je zgoraj opisan mi je ok, ker res ni fino, ?e ena mamca nelegalno kupuje marihuano. Obstaja pa bojazen, da bi se z legalizacijo marihuane preveč razpasla odvisnost. Sej je je že zdej vse preveč, samo, ?e bi bila legalizirana, bi se stanje samo še poslabšalo. Torej delna legalizacija da, ne pa absolutna.
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a dkivi dne So 15 sep 2007, 21:31

Temida Napisal/-a:Jaz sem pogojno za, in sicer v primerih, ko gre za zdravstvene primere, kot je zgoraj opisan mi je ok, ker res ni fino, ?e ena mamca nelegalno kupuje marihuano. Obstaja pa bojazen, da bi se z legalizacijo marihuane preve? razpasla odvisnost. Sej je je že zdej vse preve?, samo, ?e bi bila legalizirana, bi se stanje samo še poslabšalo. Torej delna legalizacija da, ne pa absolutna.
trava ne povzroča odvisnosti,(sem mislil ,da je to splošno znano :shock: )svoje čase sem skadil po par jointov na dan in to kar nekaj let,prenehal sem čez noč brez kakršnikoli problemov...?ikov pa se ne morem rešit pa sem že parkrat probal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dkivi
Gobcač
Gobcač

OdgovorNapisal/-a Michelinko dne Ne 16 sep 2007, 17:13

Marsikdo droge, mehke ali trde, proba predvsem zato, ker so prepovedane. ;)
Tudi za cigarete in alkohol. Sicer niso prepovedani, toda starši so vedno prepovedovali in eno in drugo. :dontknow:
Slika
Uporabniški avatar
Michelinko
Vseznalec
Vseznalec

Marihuana bolj rakotvorna od cigaret

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 23 dec 2007, 08:57

Kanadski znanstveniki so ugotovili, da je marihuana bolj rakotvorna od cigaret. Vsebuje namreč toksine, ki so bolj škodljivi, saj med drugim vsebuje 20 odstotkov ve? kancerogenega amoniaka, pet odstotkov ve? cianovodika in dušikovega oksida kot cigareti, te snovi pa so škodljive za srce in plju?a.

Cigareti vsebujejo tudi ve? toksi?nih snovi, povezanih z neplodnostjo. Po podatkih raziskave je marihuana tudi najpogostejša uporabljena droga. Medtem ko četrtina Velike Britanije uporablja toba?ne izdelke, je v tem letu poskusila marihuano ena šestina ljudi, starih od 15 do 34 let.

(Vir: www.dnevnik.si)
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Temida dne Po 28 jan 2008, 12:54

V mestu filmskih zvezdnikov, Los Angelesu, sta za?ela delovati dva avtomata, ki namesto pijač ali prigrizkov nudita dozo marihuane. A splošno veselje vseh občudovalcev opojne rastline je prezgodnje. Avtomati bodo namreč marihuano delili le na recept, ki ga bodo dobile osebe z zdravstvenimi težavami. Zdravilo bodo lahko kupili le osebno, s posebno varnostno kartico, ki jo bodo morali vstaviti v avtomat. Ta bo nato preveril, ali prstni odtis kupca ustreza imenu na receptu, njegovo istovetnost pa bo še dodatno preverila varnostna kamera. Avtomat naj bi bil velika prednost za bolnike, ki si z marihuano blažijo hude kronične bole?ine, saj bodo lahko do doze prišli kadarkoli.

http://www.zurnal24.si/cms/novice/svet/ ... l?id=30460
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 03 feb 2008, 08:19

Raziskava novozelandskih znanstvenikov je razkrila, da je marihuana veliko bolj nevarna za zdravje kot cigarete.

Študija je pokazala, da je glede nevarnosti razvoja raka na pljučih marihuana precej nevarnejša kot cigarete, saj je en džojnt enako nevaren kot 20 cigaret.

Predhodne študije so že pokazale, da lahko marihuana povzroči raka, a so le redke izmed njih dokazale trdno povezavo med kajenjem marihuane in boleznimi. V novi študiji so raziskovalci ugotovili, da marihuana precej bolj škodi dihalnim potem kot cigarete, saj njen dim vsebuje kar dvakrat ve? karcenogenih elementov. Nevarnost še dodatno povečuje način kajenja marihuane, ki se običajno kadi brez filtra in se pokadi prav do konca, kar povečuje količino zaužitega dima. Kadilec dim dlje časa inhalira in ga vdihne globlje v pljuča - s tem pa se pospešuje odlaganje karcenogenih materialov v dihalnih poteh.

Uživalci marihuane tako zaužijejo ve? kot petkrat ve? ogljikovega monoksida kot kadilci tobaka, zato strokovnjaki opozarjajo na morebitno »epidemijo« rakastih obolenj, povezanih z vse pogostejšim uživanjem marihuane.

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php ... c_id=31847
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Jamajka za uzakonitev marihuane

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 02 mar 2008, 14:53

[url=http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=2&c_id=166575]Jamajka razmišlja o uzakonitvi marihuane, katere kajenje je za člane velike otoške rastafarijanske populacije del religije.
[/url]
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: Legalizacija marihuane, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a gvaran dne To 29 jul 2008, 13:21

Jas sem ZA legalizacijo. Tak je tudi boljša konkurenca, vlada ma ve? nadzora, od tega lah pobira davke ker gre drgač pa keš neobdavčen med stranko in prodajalcem. Lah bi ble tud nižje cene. Iz konoplje bi lah poleg špinelov človk naredu tudi doma kake ekstrakte za osebno nego recmo kožo, lasiš?e, itd. Strinjam se pa, da nebi smel kadit mladoletni.
gvaran
Firbec
Firbec

Re: Legalizacija marihuane, da ali ne?

OdgovorNapisal/-a Temida dne Pe 05 jun 2009, 06:05

Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator