Lepi ljudje so uspešnejši

O tem se povsod govori, pa naj se še tukaj. Vaša razmišljanja, modrovanja o življenju ter različni pogledi na ožji svet okoli nas, osebna rast. Mesto za dobre debate.

Lepi ljudje so uspešnejši

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 07 maj 2008, 12:34

Zagrebškega lepotnega kirurga Sinišo Glumi?i?a smo povprašali, s čim so ljudje najbolj nezadovoljni in katere dele svojega telesa si najpogosteje želijo spremeniti.

Kaj menite, zakaj ljudje tako veliko dajo na zunanji videz?

Živimo v dobi interneta, TV-jev z visoko lo?ljivostjo, velikih ekranov in smo vsakodnevno dobesedno bombardirani z lepimi obrazi in telesi. Gledamo jih v filmih, reklamah, v ?asopisih. človek se zelo težko ogne ob?utku, da je eden od osnovnih razlogov za uspeh zunanji izgled. To seveda ni res, vendar pa tudi ni tako daleč od resnice. Lepi ljudje se namreč lažje prebijajo skozi življenje, hitreje pridejo do boljših položajev in boljših poslov.

Najbolj nenavadna želja, s katero se je kakšna oseba obrnila na vas?

Ve? jih je bilo, od bizarne želje neke ženske iz Milana, ki je hotela, da ji naredimo še tretjo dojko med že obstoje?i, do moškega, ki je želel, da mu dobesedno naredimo tri velike brazgotine na obrazu. Marsikaj vidimo in slišimo, seveda pa vseh želja ne uresničimo.

Vir: 24ur.com

In kaj vi mislite? Je tole dvoje povezano ali ne?
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: Lepi ljudje so uspešnejši

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 07 maj 2008, 13:14

Hm.. Jah to je zdaj popolnoma odvisno na katerem področju uspešen! Vsi vemo da se imajo gimnazijci za nekaj ve? itd.. češ da so oni potem nekaj ve?, a ko končajo samo gimno so kurac od ovce edino kar je imajo veliko ve? možnosti za različne fakultete! V resnici je študij strojništva daleč najtežji kar ga je lahko! čeprav se marsikdo ne strinja s tem ampak to je čista resnica! :D
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 07 maj 2008, 13:23

ŽabaMatica Napisal/-a:Hm.. Jah to je zdaj popolnoma odvisno na katerem področju uspešen! Vsi vemo da se imajo gimnazijci za nekaj ve? itd.. češ da so oni potem nekaj ve?, a ko končajo samo gimno so kurac od ovce edino kar je imajo veliko ve? možnosti za različne fakultete! V resnici je študij strojništva daleč najtežji kar ga je lahko! čeprav se marsikdo ne strinja s tem ampak to je čista resnica! :D

To je sicer res, je pa tudi res, da, kolikor je meni znano, lahko študira vsak, pa ni nujno, da zaklju?i gimnazijo. Ampak tukaj sem jaz mislila relacijo, ki jo navajajo v ?lanku, in sicer, ?e si lep - vizuelno, imaš zato ve? možnosti - recimo lažje dobiš službo, ne vem - banalen primer - "grda" novinarka bo celo življenje pisala članke za ?asopis, težje bo dobila kakšno vodenje oddaje na TV. OK, to je res banalen primer, ampak vseeno. Ena jebozovna deklica bo lažje tajnica kot ena recimo temu izven standardov. Ampak!! To pa ne pomeni, da ?e je nekdo lep, da je v poslu dober, a neč ;)
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 07 maj 2008, 13:28

Temida Napisal/-a:
To je sicer res, je pa tudi res, da, kolikor je meni znano, lahko študira vsak, pa ni nujno, da zaklju?i gimnazijo. Ampak tukaj sem jaz mislila relacijo, ki jo navajajo v ?lanku, in sicer, ?e si lep - vizuelno, imaš zato ve? možnosti - recimo lažje dobiš službo, ne vem - banalen primer - "grda" novinarka bo celo življenje pisala članke za ?asopis, težje bo dobila kakšno vodenje oddaje na TV. OK, to je res banalen primer, ampak vseeno. Ena jebozovna deklica bo lažje tajnica kot ena recimo temu izven standardov. Ampak!! To pa ne pomeni, da ?e je nekdo lep, da je v poslu dober, a neč ;)

Hm.. čuj nisi ti tajnica? :veryevil: :veryevil: :P :P :P :P :P

Hm.. Za na TV je že res da moreš nekak zgledat ja, saj vidiš naprimer na POP TV, ko je nočne oddaje vodila ena teta, in se je precel motla pri branju! Zdaj je sploh ve? ne vidimo ker so že drugo dali gor :D :D
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 07 maj 2008, 13:35

ŽabaMatica Napisal/-a:
Temida Napisal/-a:

Hm.. čuj nisi ti tajnica? :veryevil: :veryevil: :P :P :P :P :P

Hm.. Za na TV je že res da moreš nekak zgledat ja, saj vidiš naprimer na POP TV, ko je nočne oddaje vodila ena teta, in se je precel motla pri branju! Zdaj je sploh ve? ne vidimo ker so že drugo dali gor :D :D
Nisem glih. ;)
O tej teti pa ne vem nič - tell me more. Jaz poznam tam sam mojga Edija. :shy:
No, ampak, malo se morm strinjat s tole navedbo, da je lepšim malo lažje doseči kak cilj kot tisto malo manj lepim (govorim izključno o vizuelnosti, seveda). Sicer bi se lahko potem tule že malce navezali na diskriminacijo, ampak vsi smo krvavi pod kožo, a neč
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 07 maj 2008, 13:40

Hm.. Ja ena je bla na nočnih poro?ilih, pa so jo pol skenslali, kak ji je ime itaq nevem :D :D Da so jo skenslali zaradi tega ker se je preveč motla med branjem mi je moja tamala rekla, ?e je morda kje to brala dunno. Ja res je da je lepšim malo lažje dosečti cilj :D Naprimer moja kolegica , ki je tudi rojena na enak dan kot jaz :peace: je hotela biti takrat prva policistka na motorju in ji seveda niso dovolili ker je pač ženska, skratka žalostno! :shock:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član