Ljubezen in veroizpoved

Izkušnje, vprašanja, odgovori in nasveti iz vašega ljubezenskega življenja. Vse o spolnosti, tabujih, tehnikah, zapeljevanju in "prepovedanih temah".

Ljubezen in veroizpoved

OdgovorNapisal/-a Temida dne So 19 jan 2008, 09:22

Na nekem forumu muči neko dekle:

Živjo.
Moja prijateljica se je zaljubila v fanta, ki je musliman. Nje to sploh ne moti, kajti on je fant ki ga je iskala celo življenje, pravi. Zapletlo pa se je pri starših. Ko jim je povedala, da je njen fant muslimanske veroizpovedi, so pobesneli in zahtevali takojšnjo prekinitev zveze. Prijateljica ne ve kaj naj stori. No?e izgubiti stikov z starši, prav tako pa noče zapustiti Denisa. Kaj ji svetujete?

Kako pa vi gledate na ljubezenske zveze med različnimi veroizpovedmi? Se vam zdi to pomembno, se vam zdi sprejemljivo, da starši v to posegajo, imate kakršnekoli predsodke?

Mene osebno pri drugih vezah popolnoma nič ne moti kdo je kakšne veroizpovedi. Kar se pa ti?e vmešavanja staršev pa - lahko izrazijo svoje mnenje, svoj pogled na vse skupaj, lahko svetujejo - sem pa nastrojena proti temu, da bi kakorkoli komu ukazovali, kaj in kako. :?:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne So 19 jan 2008, 11:48

Hm.. Kaj te je vera? Verjeti v boga? Tega ni! Jaz verjamem v nezemljane! :approve: We are not alone! :approve:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a just me dne Ne 20 jan 2008, 23:31

tak ko je rekla Temida...starsi lahk povejo svoje mnenje...to je pa tut vse....sej ne bojo oni z njim!!!!!
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a škrga dne Po 21 jan 2008, 20:08

in to sploh ni redek primer, nekaj mojih sodelavk je že reklo,da bi se odpovedali svojim otrokom, ?e bi se poročili s partnerjem/co druge veroizpovedi. to, da je le-ta lahko dober ?lovek, oh in sploh, da ga je z lupo iskati, jih pač ne bi zanimalo... :dead:
"WHO WANTS TO LIVE FOREVER ?"

http://skrgaa.mojefotke.si
Uporabniški avatar
škrga
Gobcač
Gobcač

OdgovorNapisal/-a Temida dne Po 21 jan 2008, 20:16

škrga Napisal/-a:in to sploh ni redek primer, nekaj mojih sodelavk je že reklo,da bi se odpovedali svojim otrokom, ?e bi se poročili s partnerjem/co druge veroizpovedi. to, da je le-ta lahko dober ?lovek, oh in sploh, da ga je z lupo iskati, jih pač ne bi zanimalo... :dead:
Ma kake izjave so to? Izjave staršev? Ne vem no, jaz tega ne razumem. :shock:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a škrga dne Po 21 jan 2008, 20:19

sm se zarad takih izjav že skregala... da jim je ena kaprica bolj pomembna kot sre?a lastnih otrok... :x

Uporabniški avatar
škrga
Gobcač
Gobcač

OdgovorNapisal/-a Temida dne Po 21 jan 2008, 20:27

Jaz sem tud mnenja, da tud ?e se starši v bistvu ne strinjajo, kar imajo sicer pravico izrazit, da je bolje, da sprejmejo in se potrudijo, da bo otrok sre?en. Ker ?e tko eni starši branijo in vcepljajo neko svoje mnenje, naredijo ve? škode kot koristi - otrok je pol čist razdvojen - želi si bit z ljubeznijo svojga življenja, hkrati pa se noče zamerit staršem...
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a škrga dne Po 21 jan 2008, 20:31

ja, res je :idea:
starši sploh nimamo pravice svojim otrokom vcepljat svoja lastna prepričanja in to je to... pika! :approve:

Uporabniški avatar
škrga
Gobcač
Gobcač

OdgovorNapisal/-a Temida dne Po 21 jan 2008, 20:35

Ponavlam - lahko povem mnenje, sam to je pa tud vse. NE SMEMO pri?akovat, da ga bodo otroci nujno upoštevali in v primeru, da ga ne, se jim odpovemo. Dej no mir. :shock:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: Ljubezen in veroizpoved

OdgovorNapisal/-a gvaran dne To 22 jul 2008, 19:28

Razumet je treba kot prvo, da starši v 99,9% mislijo da ravnajo v dobro otroka. Sam pomoje je tuki zadej še njihova zgodovina odnosov, duhovna omejenost in predstave o prihodnosti take veze - ali po doma?e... še dobro da maš take starše, ki vejo kaj je dobro zate al pa kaj bo pa pol iz tega ratal... to bo sramota za celo vas...vsi nas bojo čudno gledali... Solit pamet drugim in dajat nasvete...hmmm... Jas nimam pojma kaj nardit, sigurno pa da ona ve kaj je prav, samo poslušat mora svoj glas. Jas mislim, da ?e je res on g. Pravi, pol nima kej zgubit, razen ?e hoče ostat mamina pun?ka. Sej tud starši čez čas spregledajo.
gvaran
Firbec
Firbec