Modne novosti za muslimanke

Novosti, trendi in nasveti. Vse o ličenju in negi kože, laseh, nohtih, modnih dodatkih, oblačilih...

Modne novosti za muslimanke

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 16 jan 2008, 18:24

Iranski modni oblikovalci so na modni reviji v Teheranu postavili na ogled zadnje novosti za ženske pripadnice islama.

V iranski prestolnici so modni oblikovalci predstavili nekaj najnovejših zamisli ženskih obla?il. Obla?ila muslimank, čadorji, se razlikujejo po različnih detajlih, veliko pozornosti pa so namenili tudi naglavnim rutam.

čador je zunanje oblačilo in sestavni del oblačenja po pravilih hidžaba. Žensko pokriva od glave do prstov na nogah, odkrite so lahko le roke in del ali celoten obraz. Posebno mesto je čador dobil v Iranu leta 1979 po iranski revoluciji, ko so vladajo?i islamski fundamentalisti zahtevali dostojno oblačenje žensk.

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php ... c_id=31433

Slika
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne Sr 16 jan 2008, 20:57

:idea: :idea: :idea:
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 22 apr 2008, 08:58

?eprav je šlo za predstavitev spomladansko-poletne kolekcije, gole kože ni bilo videti. Zakaj? Ker so se po modni stezi sprehodile Turkinje.

V Carigradu je svoje obleke predstavila turška modna hiša Tekbir, katere kreacije veljajo za ene najbolj priljubljenih in zaželenih v muslimanskem svetu. Ni? čudnega torej, da je bilo zanimanje medijev in žensk za revijo ogromno.

Za zahodni svet pa so bili izhodi manekenk zelo zanimivi iz drugačnega razloga, saj so bile dolge, ohlapne obleke in naglavne rute tako rekoč obvezne.

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php ... c_id=33896

Slika
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne To 22 apr 2008, 23:16

pa se dejansko katere oblece v take zive barve...rdeco naprimer
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec