Ko se je nekoč peljal skozi neko švicarsko mesto, je znani filmski režiser Alfred Hitchcock nenadoma s prstom pokazal skozi avtomobilsko šipo in rekel: "To je najbolj grozljiv prizor, ki sem ga kadarkoli videl!". Sovoznik se je za?udil, kajti ugledati ni mogel prav nič presenetljivega: neki duhovnik se je pogovarjal z majhnim de?kom, pri tem pa položil roko na njegovo ramo. "Te?i, fanti?", mu je nagnjen skozi okno zakri?al Hitchcock, "da si rešiš življenje!"
Vemo, da pedofili obstajajo. med nami so, bitja, kot vsi mi, le z sprevrženimi spolnimi nagnjenji. Najdemo jih povsod, v vseh slojih naše družbe, celo med u?itelji in duhovniki (sicer si cerkev pred pedofilijo v svojih vrstah uspešno zatiska o?i...kot tiste tri opice...prva nič ne sliši, druga nič ne vidi, tretja nič ne re?e...)...pred časom (lani se mi zdi) so v Sloveniji aretirali dva duhovnika (za enim je bila celo izdana tiralica, ker ga je pred obtožbami cerkev sama umaknila v misjon nekam bogu za ritjo, kjer je imel...pazite! ..spet opravka z otroki)...in celo dr. Rugelj na svoji spletni stani svetuje takole...citiram...Uverturo za nemoten potek bodočih orgazmov opravi moderna in spolno prebujena mati tako, da hčerko nežno mastrubira že pri petih letih starosti.....konec citata. (tule se sprašujem , ?e se mu je čist in dokončno sfuzlal... )
Spolni zlo?in nad otrokom je grozljivo dejanje, ki lahko pusti trajne posledice. ponavadi se izkaže, da so bili tisti, ki spolno zlorabljajo otroke, tudi sami spolno zlorabljeni. torej...na nek način bolniki.
kako jih torej obravnavati? Kot bolnike, kot zlo?ince? Kaj storiti z njimi, kako jih prepoznati v družbi, brez da bi vsakega, ki otroku nameni prijazno besedo ali ga poboža po laseh, označili za pedofila? Kako naj bi po vašem ravnala cerkev? Kaj lahko mi kot posamezniki storimo in kaj naj stori družba??? In kako obvarovati naše otroke pred pedofili?
Zanimajo me vaša mnenja. pa ne tista v stilu...vsi so za pobit...itd. dejmo resno debato odpret.
Še p.s. je za vas pedofil samo tisti 60-letni dedi, ki se sprav na 9-letno vnukinjo ali ni za vas nič manjši pedofil 35-letnik, ki gleda za 16-letnico?