Pirhi

Urejanje stanovanja, vrtičkov, prostorov, nasveti, mnenja, o otrocih, ...

Pirhi

OdgovorNapisal/-a Temida dne Pe 01 feb 2008, 21:43

Pirh je obarvano ali/in drugače okrašeno trdo kuhano jajce; dekorativni dodatek pri praznovanju velike no?i. No, pa da ne bomo definirali tule, kaj pirh sploh je… barvate pirhe, kakšne, koliko? Imate kakšno posebno metodo, se pravi ustvarjate kaj posebnega, ali pač tista klasi?na, ko v trgovini kupite 5 paketkov barve za pirhe, ki potem tako ali tako ne prime.

Slika

Tule je nekaj idej, dobrodošle pa tudi slike vaših izdelkov.

Slika Slika Slika

Mi sicer neki barvamo, lih tolk da jih. Eno leto sem se clo spravla ustvarjat, drgač pa navadno ne kompliciramo. Letos bom kakega nardila tko za dekoracijo, pa še to v bistvu ne iz pravih jajc.
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Metode barvanja velikono?nih pirhov

OdgovorNapisal/-a Temida dne So 22 mar 2008, 15:24

Tudi tisti, ki ne praznujejo velike no?i, imajo radi nekatere stare in slikovite obi?aje, v katere nedvomno sodi tudi barvanje velikono?nih pirhov.

Vsak ima svoj okus, kakšni pirhi ali pisanice, kot jim tudi pravijo, so mu najbolj vše? - nekateri imajo radi kičaste barve in nalepke, drugi tradicionalno slovensko metodo barvanja jajc z voskom, spet tretji prisegajo na naravna barvila, med katerimi najbolj izstopa tisto iz čebulnih olupkov.

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php ... c_id=33039

Slika
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Če 27 mar 2008, 12:27

Hm.. Sem videl kako dobro izpadejo, ?e so kuhani v rdečem vinu, full svetovno! :approve:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska