Posmrtno življenje

Ali verjamete v posmrtno življenje?

Da, ?eprav sem brez dokazov ali izkušnje.
2
25%
Da, ker sem že imel/a obsmrtno izkušnjo.
0
Brez glasov
Nekaj verjetno obstaja, ne vem pa, kako izgleda.
3
38%
Ne.
2
25%
O tem še nisem razmišljal/a in me niti ne zanima.
0
Brez glasov
Drugo.
1
13%

Skupaj glasov : 8

Posmrtno življenje

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 20 nov 2007, 18:26

Je kaj po smrti; in ?e je, kaj je? Raj? Vice? Pekel? Mogo?e novo življenje. Nekaj tretjega. človek je duša in telo. Vsi vemo kaj se po smrti zgodi s telesom; kaj se zgodi z dušo? Kaj je duša? Obstaja? Kam gre? Ima kdo za karkoli kakšne argumente, teorije...?

Nekaj »razlage« je tudi TULE.

Sem pa mal brskala po netu in se mi je prav hecno zdelo, ko sem brala, kako vse si folk to predstavlja, eni ful verjamejo, eni ne; kakšna »pri?akovanja« imajo s tem v zvezi ipd. Sploh pa mi je bila »huda« tale izjava: »js sm stara pa 14 pa mi je marija ful cute,upam da jo bom v posmrtnem zivljenju lahko vidla«. :pupa:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a maitri dne Sr 20 feb 2008, 10:45

Kaj pa vem, a je za vrjet al ne...

Mogo?e eni vrjamejo v to, da lažje živijo v tem življenju, al pa da se potem ne bojijo smrti...
Ker vedo, da ni konc po smrti.

Odvisn od tega, v kok verni družini rasteš. :D
Slika
Live & Let Live
Uporabniški avatar
maitri
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 20 feb 2008, 10:49

A misliš, da je to odvisno od tega, v kolk verni družini rasteš? :pupa:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a maitri dne Sr 20 feb 2008, 10:59

Po mojem je tut odvisno. :oops: A ni?

Ubistvu ne znam razložit/utemeljit. Ne morm re?t, da je vse odvisn od vzgoje in prepri?anj, ki ti jih starši vbijejo v glavo.
Dost pripomore tut, kok si sam ustvarjaš mnenje o tem, kakšne izkušnje maš s tem.

Kam gre po tvojem mnenju duša po smrti?
Slika
Live & Let Live
Uporabniški avatar
maitri
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a just me dne Sr 20 feb 2008, 12:30

ne
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a maitri dne Sr 20 feb 2008, 12:39

just me Napisal/-a:ne

Lahko bolj na široko? :shy:
Slika
Live & Let Live
Uporabniški avatar
maitri
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a just me dne Sr 20 feb 2008, 12:41

maitri Napisal/-a:
just me Napisal/-a:ne

Lahko bolj na široko? :shy:

ne vem...niti ne znam razlocit...enostavno se mi zdi da to ne obsaja
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 20 feb 2008, 17:57

maitri Napisal/-a:Po mojem je tut odvisno. :oops: A ni?

Ubistvu ne znam razložit/utemeljit. Ne morm re?t, da je vse odvisn od vzgoje in prepri?anj, ki ti jih starši vbijejo v glavo.
Dost pripomore tut, kok si sam ustvarjaš mnenje o tem, kakšne izkušnje maš s tem.

Kam gre po tvojem mnenju duša po smrti?
Se strinjam. Malo je sigurno odvisno. Je pa tud vprašanje, kolk so otroci dovzetni za to. Dokler so majhni verjetno še nekak, potem pa si verjetno ustvarijo neko svoje mnenje o tem. Zdej razen, ?e so tud starši neki ekstremi, ki "posiljujejo" s tem. Zdej, jaz sem recmo tud hodila k verouku pa so me tam fopali z nekimi angelčki pa miklavži, pa to in ono, sam kasnej sem si ustvarla neko svoje mnenje in valda, da ne pri?akujem, da mi bo, ko bom umrla, vrata odprl sveti Peter pol bom pa z Jezusom poker špilala.

Glede duše pa...jaz si predstavljam, da le-ta zapusti telo, in ostane "tu". Po moji fantaziji ga zapusti v obliki neke nevidne energije, ki se razkadi pač naokrog. In ta zrak pač ostane tu nekje. Ma, sej težko je to opisat.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Njuška Trap dne Sr 09 apr 2008, 18:01

Jaz upam, da obstaja reinkarnacija... Nekakšno nadaljevanje nedokončanega - lekcija naj bi se ponavljala toliko ?asa, da se je nau?iš, a neč In ?e je tako, me čaka še precej dela... :D
Uporabniški avatar
Njuška Trap
Amater
Amater

Re: Posmrtno življenje

OdgovorNapisal/-a Temida dne Pe 26 dec 2008, 09:45

Kaj se zgodi, ko se naše življenje kon?a? Je res, da se od tistega trenutka dalje prične novo, lepše? Gredo 'prijazni' ljudje v nebesa in 'hudobni' v pekel? Ljudje imamo različna mnenja, nekateri se zadovoljijo s preprosto razlago, da takrat pač umremo in ve?no spimo. Za vse tiste, ki vas tako preprosta razlaga ne prepriča in še vedno verjamete v nekaj ve?, naj vas že takoj razo?aram. Kam gre človek po smrti, najverjetneje nikoli ne bomo izvedeli. Namre? ni ga še bilo junaka, ki bi se vrnil iz onostranstva in nam povedal, kako stvari stojijo.
Zaenkrat se moramo zadovoljiti le z nekaterimi preverjenimi in nepreverjenimi podatki, ki naj bi jih izkusili različni ljudje.

Potovanje duš
Ena izmed izjemno 'težkih' knjig, ki govori o potovanju duš, razlaga, da naj bi ljudje po smrti videli svojo dušo, kako zapuš?a telo, prav tako naj bi bili v tistem trenutku zmedeni in prestrašeni. V eni izmed oddaj se je neka petinštiridesetletna ženska še najbolj približala teoriji knjige Potovanje duš. Pripovedovala je, da jo je nekoč pičila ka?a. Vedela je, kaj to pomeni. Obstala je kot pribita in se zgrudila na tla. Deset dni so se zdravniki bojevali za njeno življenje, a so na koncu obupali. Rekla je, da je njena duša zapustila telo, gledala je samo sebe, kako leži na postelji, in se dvigovala v nebo, proti prijazni svetlobi, polni ljubezni. Prikazala se ji je podoba ženske, ki ji je govorila, da ima na Zemlji še delo, in da je na oni svet ne sprejmejo. Vrnila se je v življenje in danes čuti bolečino drugih ljudi, sliši njihove misli … Znanstveniki na tem področju pravijo, da je doživela bližnje sre?anje s smrtjo.

Pravijo, da je pozneje dvakrat delala samomor, saj so bili tisti ob?utki, ko je odhajala, tako lepi, da bi jih rada doživljala ve?no. Na splošno ljudje, ki so imeli bližnje sre?anje s smrtjo, o tem dogodku govorijo kot o izjemno lepi izkušnji. Opisujejo tunel, obsijan z lu?jo, in močno silo, ki jih 'vle?e' nazaj na Zemljo, češ da njihova dela še niso zaklju?ena.

Raziskave znanstvenikov
Znanstveniki so na tem področju naredili poskus. Poiskali so tri mlade in zdrave prostovoljce, dve ženski in enega moškega, ter jih pripravili do tega, da so počepnili in v tem položaju petnajst sekund globoko dihali. Nato so naglo vstali in poskušali obstati, vendar so drug za drugim omedleli in v nezavesti ostali po nekaj deset sekund.
Eden od možakarjev je po poskusu rekel, da je videl podobe umrlih prijateljev, ki jih je imel zelo rad in so mu ogromno pomenili. Pravi, da bi se z veseljem vrnil v tisto stanje. Ženska je rekla, da je bil občutek tako lep, da je upala, da bo v tistem trenutku umrla.
Doktorica, ki je vse skupaj opazovala, meni, da so za efekt krivi možgani. Telo skušajo že skoraj v popolni smrti obdržati pri življenju še vsaj 6,5 sekunde, kar je zelo veliko.

Zapuš?anje telesa
Ljudje, ki so bili v nezavesti ali ve?mese?ni komi, opisujejo nenavaden občutek, ko je zavest (jaz) zapustila telo in lebdela nad njim. S tega položaja so lahko spremljali dogajanje, ki so ga po vrnitvi opisali zelo detajlno. Potovali naj bi skozi temen prostor ali tunel, doživljali intenzivna in močna ?ustva: ljubezni, miru, blaženosti, pri negativnih obsmrtnih izkušnjah pa tudi strah in grozo. Sledi sre?anje z lu?jo, ki jo običajno opisujejo kot zlato ali belo, privlačno in ljube?o. Nato sre?anje z bitji iz onostranstva: že umrlimi sorodniki ali prijatelji, svetimi bitji, z 'bitjem lu?i', katerega opisujejo kot vrhovno bitje svoje religiozne tradicije. V glavi se jim odvija celotni pregled življenja in ponovno občutenje neznatnih dogodkov v preteklem življenju, včasih tudi s perspektive drugih, v dogodke vpletenih oseb, s ciljem ocenitve, kaj ni bilo pravilno in kako bi bilo treba stvar spremeniti. Temu sledi občutek razumevanja, v nekaterih primerih vstop v mesto ali knjižnico. Približevanje meje pred možnostjo vrnitve, ki jo lahko predstavljajo reka, vrata, stena, ovira ali ?rta. Sprejem ene od različic sporo?il: »Tvoj čas še ni prišel.« Včasih je odločitev za vrnitev prostovoljna, včasih pa neprostovoljna. ?e je prostovoljna, je običajno povezana z nedokončanimi obveznostmi. Zadnja faza obsmrtnega življenja je vrnitev v telo.
Poudariti je potrebno, da posamezne izpovedi ne vsebujejo vsega naštetega, pa tudi vrstni red je lahko druga?en. Nekatere izpovedi lahko vsebujejo tudi elemente, ki tu niso našteti.

Jim verjamete? Kakršenkoli je vaš odgovor, nikar se ne obremenjujte s smrtjo in življenjem po njej. Sedaj ste tukaj, to je vaše življenje, morda je res edino, zato ga zajemite z veliko žlico!

Vir: njena.si
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: Posmrtno življenje

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Pe 26 dec 2008, 19:18

Hm.. Ja nekje 20 gramov je telo bolj lažje, ko te zapusti duša in gre v bife na pir :lol: :lol:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska