Pesticidi in pamet

Vse o našem planetu in gozdu, ki se začne pri tretji smreki levo.

Pesticidi in pamet

OdgovorNapisal/-a old.swan dne Pe 18 maj 2007, 19:16

ZAKAJ GRE OTROKOM, ROJENIM SPOMLADI, SLABSE V SOLI?
Daily Mail, 8.5.2007 (povzeto po novicah Umanotere)

Raziskava, ki je vkljucevala vec kot milijon in pol otrok, je jasno pokazala, da so tisti, ki so bili spoceti poleti - ko je raba pesticidov najvisja - manj pametni kot ostali.

?e to ravno ne izhaja iz kakega "ekološkega fundamentalizma", potem sem končno ugotovil zakaj sem ?uden... :)
Uporabniški avatar
old.swan
Amater
Amater

OdgovorNapisal/-a Temida dne Pe 18 maj 2007, 19:17

old.swan hvala ti za razsvetljenje. zdej tudi jaz vem zakaj sem taka kot sem. :)
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a fancy dne Pe 18 maj 2007, 19:27

Kaj pa tisti ki smo rojeni jeseni :D
Uporabniški avatar
fancy
Amater
Amater

OdgovorNapisal/-a tyrica dne Pe 18 maj 2007, 20:00

fancy Napisal/-a:Kaj pa tisti ki smo rojeni jeseni :D

smo pa najboljši!!! :D :D :D :D
Uporabniški avatar
tyrica
Častni član
Častni član

Re: Pesticidi in pamet

OdgovorNapisal/-a Temida dne Pe 18 maj 2007, 20:43

old.swan Napisal/-a:ZAKAJ GRE OTROKOM, ROJENIM SPOMLADI, SLABSE V SOLI?
Daily Mail, 8.5.2007 (povzeto po novicah Umanotere)

Raziskava, ki je vkljucevala vec kot milijon in pol otrok, je jasno pokazala, da so tisti, ki so bili spoceti poleti - ko je raba pesticidov najvisja - manj pametni kot ostali.

?e to ravno ne izhaja iz kakega "ekološkega fundamentalizma", potem sem končno ugotovil zakaj sem ?uden... :)

A pa je blo v tem članku moč zaslediti tudi kakšne utemeljitve teh navedb? Mislim, zanima me, kakšen je ta vpliv?
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a old.swan dne Pe 18 maj 2007, 22:29

Posredujem citat, pa še link:

Raziskava, ki je vkljucevala vec kot milijon in pol otrok, je jasno pokazala, da so tisti, ki so bili spoceti poleti - ko je raba pesticidov najvisja - manj pametni kot ostali. Predvideva se, da se spomladanski dojencki slabse pocutijo v soli, ker so bili v casu prvih mesecev nosecnosti, ko se mozgani najbolj razvijajo, mocno izpostavljeni pesticidom.

Raziskovalec Paul Winchester je povedal: "Mozgani zarodka se zacnejo razvijat kmalu po zaploditvi. Pesticidi in nitrati so poleti najbolj prisotni in prav ti lahko spremenijo hormonsko okolje nosece matere in razvoj mozganov zarodka." Dr. Winchester je pregledal vec kot milijon in pol otrok, starih med 8 in 15, z razlicni mesci rojstva. Raziskava je pokazala, da gre tistim, ki so bili spoceti poleti, veliko slabse pri matematiki in anglescini. Profesor je svoje ugotovitve predstavil na pediatricni konferenci v Zdruzenih drzavah Amerike je poudaril, da se lahko posledice izpostavljanja pesticidom in nitratom za nevroloski razvoj lahko pokazejo sele cez vec desetletij.

Druga raziskave iste skupine so pokazale se, da so otroci, ki se rodijo v casu najvecje uporabe pesticidov, rojeni prezgodaj.

Dr. James Lemons, tudi iz Univerze v Indiani, je povedal: "Verjamem, da je lahko to delo temelj za nekatere najbolj osnovne in klinicne raziskave javnega zdravja nasega casa. Ugotovitev, da ima tisto, kar posljemo v okolje, lahko bolezenske posledice na izid nosecnosti in razvoj otroka je veliko dognanje, ki bo, upajmo, spremenil nacin, na katerega clovestvo skrbi za svet."

Za pesticide je ze znano, da vplivajo na scitnico pri nosecnicah, kar pa lahko vpliva na inteligenco se nerojenega otroka. Nekatere druge raziskave so pokazale, da izpostavljenost pesticidom skorajda podvoji moznost razvoja Parkinsonove bolezni.

Vec: http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/technology/technology.html?in_article_id=453132&in_page_id=1965
Uporabniški avatar
old.swan
Amater
Amater