Šimpanzov in volkov ni dovoljeno prikazovati javnosti

Vse o naših velikih in malih hišnih ljubljenčkih in zverinicah, pa tudi o tistih, ki jih nimate doma. Obvestila društev, peticije, razstave...

Šimpanzov in volkov ni dovoljeno prikazovati javnosti

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 09 jan 2008, 20:42

Agencija za okolje je Živalskemu vrtu Ljubljana za pet let podaljšala dovoljenje za zadrževanje živali prosto žive?ih domorodnih in tujerodnih vrst v ujetništvu. Vendar pa šimpanzov in volkov ni dovoljeno prikazovati javnosti.

Živalski vrt namreč ne izpolnjuje vseh pogojev za zadrževanje volkov in šimpanzov v ujetništvu z namenom, da jih prikazuje javnosti, so sporo?ili z agencije za okolje.

Šimpanzi živijo v razmerah, ki ne ustrezajo naravnemu življenjskemu prostoru te vrste. Prav tako površina zunanjih in notranjih prostorov kletke glede na število živali ne ustreza predpisanim zahtevam, poudarjajo v agenciji.

Ograjen prostor, kjer se zadržujejo volkovi, pa po velikosti sicer ustreza predpisom, vendar ne omogoča njihove lo?itve. Poleg tega jim primanjkuje ustreznih skrivališ? in toplih po?ivališ?, kjer bi voda lahko prosto odtekala.

(Vir: www.dnevnik.si)

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 114511.php

?aki, majo jih lahko, kazat jih pa ne smejo? V čem je tuki fora? :pupa:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: Šimpanzov in volkov ni dovoljeno prikazovati javnosti

OdgovorNapisal/-a just me dne Sr 09 jan 2008, 20:44

Temida Napisal/-a:
?aki, majo jih lahko, kazat jih pa ne smejo? V čem je tuki fora? :pupa:

ja sej!!?? kero protislovje :shock:
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 09 jan 2008, 20:45

Mism, ?e jih ne smejo kazat javnosti, pol to pomeni, da jih majo nekje zaprte, kar je po njihovi logiki definitivno boljše, kot ?e bi jih kazali javnosti in bi bli mal "na zraku". Ma ?e jest kej razumem ej. :shock:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne Sr 09 jan 2008, 20:47

ma se slabse bo ce jih bojo mel nekje not zaprte :shock: :shock:
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec