Šola v naravi

OŠ, SŠ, študij, programi, predmetniki, dijaški & študentski domovi, seminarske & diplomske naloge, ideje...

Šola v naravi

OdgovorNapisal/-a haloze dne So 06 okt 2007, 20:54

Mene pa zanima, kaj starši menite o šoli v naravi, ki jih imajo verjetno po vsaj Sloveniji. Posebej me zanima zimska in stroški. Hvala za sodelovanje. :coffee: :coffee: :coffee:
Uporabniški avatar
haloze
Firbec
Firbec

Kraj: ptuj

OdgovorNapisal/-a Temida dne So 06 okt 2007, 21:12

Jaz mislim, da je to dobro. Ok, je strošek, to itak, in verjetno je nek procent staršev, ki pač to otroku ne morejo nudit. Za otroka samega je pač udeležba v šoli v naravi zelo dobra. Je pa tud vprašanje kolk "elasti?na" je šola, da potem omogo?i, oz. da najde varianto, da gre razred v šolo v naravi v celoti, torej tud tist otrok, katerega starši nimajo dovolj sredstev. Pri mojmu bratu npr. so zbirali star papir, pa sami so vsak neki prispeval pa tko, da je šla pač lahko na smu?anje tud sošolka, k so bli starši zelo revni. Sam tuki je pol še neki drugih situacij.
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a haloze dne So 06 okt 2007, 21:42

:hand: tudi jaz mislim, da je to dobro, vendar me moti ena druga stvar. Na naši šoli gredo letos 6 razredi na Roglo v decembru, zraven otrok gredo 4 u?itelji iz šole. Otroci si financirajo sami oz starši, pa tudi tem u?iteljem, ki gredo poleg plačajo ti u?enci . Moji otroci niso tu poleg, ampak ne vem , kako je nekaj takega mogo?e. Zakaj si u?itelji ne plačajo sami?So krivi starši, ker se s tem strinjajo? :coffee: :coffee:
Uporabniški avatar
haloze
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a Temida dne So 06 okt 2007, 21:45

:pupa: Starši bodo plačali u?iteljem???
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a haloze dne Ne 07 okt 2007, 07:55

Mi je rekla prijateljica, da je u?itelj to povedal, prvo se je nekaj izmotaval, zakaj morajo plačati ve?, kot drugje, potem pa je le povedal, zakaj se gre. Zdaj pa ne vem, kako se bodo starši strinjali s tem. Naj si :hammering: u?itelj sam pla?a, saj si otroci(STARŠI) tudi morajo. Po logiki naj bi tak blo in pravici ampak je ni na tem svetu.
Uporabniški avatar
haloze
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 07 okt 2007, 07:58

To se mi zdi tri much, ampak ?e se starši recimo strinjajo, pol nimaš kaj. Samo jaz mislim, da se ne bi. A je u?itelj reven? :pupa:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a haloze dne Ne 07 okt 2007, 08:13

po moje noben u?itelj ni reven. Res upam, da se starši ne bojo strinjali. Barabe u?iteljske :shock: :shock:
Uporabniški avatar
haloze
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 07 okt 2007, 08:28

Ja, se strinjam. Noben ni reven. Tako al tako noben u?itelj ni zadovoljen s svojo pla?o, zato si pač pomaga z na črno zasluženim denarjem - z inštrukcijami. ;)
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne Ne 07 okt 2007, 09:49

moji mami sola placa solo v naravi! sam je pa vprasanje kje vzamejo denar!sicer pa ze tak minimalno placilo zracunajo, ker te sole v naravi niso glih poceni, glede na to da mors poleg hrane in prenocisca pa prevoza placat se vse ucitelje v domu k delajo s temi ucenci. saj njihovi ucitelji so zraven sam za varstvo, vse igre in predavanja majo pa ucitelji ki so zaposleni v domu kjer oni bivajo!
sicer pa kolkr js vem starsi sploh nocjo posiljat otrok v solo v naravi....kar se mi zdi full slabo!!!
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 07 okt 2007, 10:00

Jaz tud mislim, da ?e že mora kdo plačat u?iteljem je to šola, v kateri so zaposleni. Nesmiselno se mi zdi s tem obremenjevat proračun staršev.

Mam pa teto, ki svojih otrok ne pošlje v šolo v naravi, konkretno recimo na morje za teden dni, ker je mnenja, da njeni otroci vedo kaj je morje, saj jih tja pelje vsako poletje. Je že res, da vedo kaj je morje, sam mislim, da bistvo šole v naravi ni le, da otroci "odkrijejo" morje, ampak tud kaj drugega - druženje z vrstniki, vklapljanje v skupino, družabnost... veliko tega, no. No, sicer, sej je dosegla s tem svojim načinom razmišljanja to, da ima tri totalno asocialne froce.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne Ne 07 okt 2007, 11:20

ja sej...in vedno vec je takih starsec...raje mu bojo kupl kake racunalniske igre ko pa da bi ga poslal nekam v naravo...majo cist napacno razmisljanje!!!zato pa so otroci taki leseni pa nimajo pojma kak se zoga drzi ka sele kak je hrast.....na zalost se tut to dogaja :shock: :shock:
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a dkivi dne Ne 07 okt 2007, 17:35

tele šoli v naravi sploh niso poceni,marsikje dobiš za isti denar polni penzion z 3 ali 4 *....je pa bila še ena caka...namre? v?asih je bila šola v naravi del rednega u?nega plana,nakar so se starši pobunili zakaj se to pla?uje,?e je pri nas šolstvo brezpla?no,pol so jo pa črtali iz programa,tako da sedaj otroci ostanejo doma....
pri nas hočejo za 5 dni rogle konec oktobra 240€...niso normalni :?: :?: :?:
dkivi
Gobcač
Gobcač

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 07 okt 2007, 17:38

A tolk al kaj? Uh, tale cena je pa mal tu ma?. Oprosti, sam res. Jest se strinjam, da je to zelo drag špas. O tem ni dvoma. No, ampak, zdej si pa predstavljej, da recimo pač svojemu plačaš in ga pošlješ v šolo v naravi, potem bi pa ti kot starš moral prispevat še za u?itelja nek del. To je pa bolno! :?:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a dkivi dne Ne 07 okt 2007, 17:39

just me Napisal/-a:ja sej...in vedno vec je takih starsec...raje mu bojo kupl kake racunalniske igre ko pa da bi ga poslal nekam v naravo...majo cist napacno razmisljanje!!!zato pa so otroci taki leseni pa nimajo pojma kak se zoga drzi ka sele kak je hrast.....na zalost se tut to dogaja :shock: :shock:
preberi si moj post in ceno...to,da pa mogoče finančno ne zmorejo ti pa ni prišlo na misel...primer samohranilka z 2 otrokoma en je v vrtcu (200€ na mesec) drugi v šoli (povpre?je 100€ na mesec)....
dkivi
Gobcač
Gobcač

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 07 okt 2007, 17:42

dkivi Napisal/-a:
just me Napisal/-a:ja sej...in vedno vec je takih starsec...raje mu bojo kupl kake racunalniske igre ko pa da bi ga poslal nekam v naravo...majo cist napacno razmisljanje!!!zato pa so otroci taki leseni pa nimajo pojma kak se zoga drzi ka sele kak je hrast.....na zalost se tut to dogaja :shock: :shock:
preberi si moj post in ceno...to,da pa mogoče finančno ne zmorejo ti pa ni prišlo na misel...primer samohranilka z 2 otrokoma en je v vrtcu (200€ na mesec) drugi v šoli (povpre?je 100€ na mesec)....
Kivi sori, napačno sva se razumela. Že zgorej sem omenila, da so starši, ki tega ne zmorejo. Absolutno so! In cena se mi zdi anormna. In ?e zato otroka ne pošljejo razumem... Govorim teoreti?no. Al si ti imel pač v mislih u?iteljico, ki ne bi mogla it z otroci, ker bi ne mela finančnih sredstev...?
Sori, no?em, da bi napačno izpadlo kej... Jaz vem, da so starši ki ne zmorejo. Vedno ve? jih je.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Naslednji