SPLOŠNA STAVKA v javnem sektorju in gospodarstvu

Aktualni politični in drugi dogodki v Sloveniji.

SPLOŠNA STAVKA v javnem sektorju in gospodarstvu

OdgovorNapisal/-a Temida dne So 12 jan 2008, 21:16

Zasebni sektor je zagrozil s splošno stavko. Janša poziva pogajalce, da upoštevajo skupni interes.

Predsednik ZSSS-ja Dušan Semoli? je za sredo, 6. februarja, napovedal splošno stavko v zasebnem sektorju.

Semoli? je dodal, da jih v to silijo dogajanja na panožni ravni z velikimi blokadami pogajanj in dnevne podražitve. Velika ve?ina od približno 200.000 ?lanov, ki pri ZSSS-ju predstavljajo zasebni sektor, je presodila, da je treba za?eti priprave za splošno stavko, ki bo potekala po podjetjih oziroma zavodih in drugih organizacijah.

Po besedah Semoli?a bo skupna stavkovna zahteva ostala enaka, kot so jo izrazili na protestu novembra lani, in sicer da se plače povečajo v skladu z inflacijo in v nekem delu tudi s stopnjo produktivnosti. Pri tem je zagotovil, da zahteve sindikatov ne bodo vplivale na povišanje stopnje inflacije, prav tako pa je tudi prepri?an, da se zaradi njih ne bo zmanjšala konkuren?nost...

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3114655
Zadnjič spremenil Temida, dne To 22 jan 2008, 20:42, skupaj popravljeno 2 krat.
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne To 15 jan 2008, 19:08

Hm.. Kaj se te JJ neke kurči da smo vsi v enakem ?olnu?!? Te pa mi naj da njegovo plačo pa bom jaz tudi tiho! Preklet cepec jedni! Tako stavka, policija, zdravstvo, cariniki, to to to KAOS po SLO, i like it!!! Cje še šolstvo ter sodniki, jiiiiiha kar vstavite vse btk za vlado, ?e so nesposobni! :shock:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a just me dne To 15 jan 2008, 22:10

ŽabaMatica Napisal/-a:Hm.. Kaj se te JJ neke kurči da smo vsi v enakem ?olnu?!? Te pa mi naj da njegovo pla?o pa bom jaz tudi tiho! Preklet cepec jedni! Tako stavka, policija, zdravstvo, cariniki, to to to KAOS po SLO, i like it!!! Cje še šolstvo ter sodniki, jiiiiiha kar vstavite vse btk za vlado, ?e so nesposobni! :shock:

ja sej ko je glih ene 10 vecja k od povprečnega drzavljana.....kr neki bluzi :shock: :shock: :shock:
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 16 jan 2008, 06:36

Ja, lahk, da smo vsi v istem ?olnu, sam je pozabu omenit, da eni veslamo k blesavi, drugi se pa sam vozjo. :evil:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a sjavorshek dne Sr 16 jan 2008, 15:34

Kr naj stavkajo in naj mu podkurjo. :veryevil:
Se pa strinjam, da smo vsi v istem ?olnu. Vsak politik naj odškrtne 3 % svoje plače in bojo takoj dobil dovolj sredstev, da ostalim dvignejo plače za 3 % in se tako izognejo stavki. :approve:
Uporabniški avatar
sjavorshek
Amater
Amater

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 16 jan 2008, 17:38

?eprav se bodo pogajanja med sindikati in vlado v četrtek nadaljevala, so v stavkovnem odboru prepri?ani, da je stavka neizbežna.

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 115010.php
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne Sr 16 jan 2008, 20:37

sej prov kr nej bo stavka!!!!!
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne Po 21 jan 2008, 17:58

Delodajalci in sindikati danes niso dosegli dogovora o dvigu plač po kolektivni pogodbi o načinu usklajevanja plač. Delodajalci, ki so v petek napovedali možnost dviga vseh osnovnih plač po tej pogodbi, niso predstavili predlogov v številkah, so pa svoj predlog predstavili sindikati. Pogajalci se bodo ponovno sestali v torek.

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/293934/
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 22 jan 2008, 20:40

Pogajanja v javnem sektorju so prinesla takšno zbližanje stališ?, da stavke, napovedane za 30. januar, najverjetneje ne bo.

Dokon?no zbližanje se lahko zgodi v sredo, podpis sporazuma pa v ?etrtek, je povedal vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Doro Hvalica. Minister za javno upravo Gregor Virant pa je dodal, da so se dogovorili, da o predlogih ne bodo govorili javno, saj so pogajanja z javnega odra prenesli za zaprta vrata.

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=163169
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Temida dne Če 24 jan 2008, 06:38

Po ve? kot štirih urah pogajanj sta pogajalski skupini dosegli dogovor o povišanju pla?, tako da za 30. januar napovedane stavke ne bo.

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 115662.php

Jaz bom ta dan vseeno štrajkala. :approve:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne Če 24 jan 2008, 11:59

js sm pa ze misnala it!!!!
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Če 24 jan 2008, 19:05

Hm.. 30. sem v nočni tako da bom probal čimveč spat :D :D
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Če 24 jan 2008, 19:07

Hm.. To pomeni povišanje plač za 3,4 odstotka , ja kam naj z dnarom pisda že zdaj ga šaflam :D rofl 3,4% se pa bo jako poznalo ja... :shock:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a Temida dne Če 31 jan 2008, 12:21

Napoved splošne opozorilne stavke v zasebnem sektorju, ki je bila napovedana za 6. februar, je danes uradno preklicala tudi Konfederacija sindikatov 90 (KS 90). Kot so sporo?ili, so bile z dogovorom o uskladitvi plač za leto 2007 zaradi nepričakovano visoke inflacije, zadovoljivo izpolnjene stavkovne zahteve. Obenem v omenjenem sindikatu v naslednjih dneh pričakujejo podpis kolektivne pogodbe o uskladitvi plač za leto 2007 in takojšen pričetek pogajanj za kolektivno pogodbo o načinu usklajevanja plač, povračilu stroškov v zvezi z delom in regresu za letni dopust za letošnje in prihodnje leto.

http://www.finance.si/203397/Stavko_ura ... ikat_KS_90
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: SPLOŠNA STAVKA v javnem sektorju in gospodarstvu

OdgovorNapisal/-a Temida dne Po 06 sep 2010, 12:50

Stavka javnega sektorja, ki se, če vlada in sindikati ne bodo našli skupnega jezika glede zamrznitve plač, napoveduje za 27. september, bi lahko ohromila državo. Kako?

Kot je znano, 22 sindikatov z več kot 80.000 zaposlenimi v javnem sektorju, ki jih vodi Janez Posedi, ne želi podpisati aneksa o zamrznitvi plač. Če vlada ne bo popustila pred njihovo zahtevo o odpravi plačnih nesorazmerij, napovedujejo veliko stavko.

http://www.rtvslo.si/slovenija/27-septe ... omi/238566
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Naslednji