»SPOMIN DUŠE«

»SPOMIN DUŠE«

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 09 maj 2007, 18:32

V National Geographicu sem brala članek o presaditvi srca… Pa sem se nehote spomnila na en film. Sej niti ne vem, a je bil tretiran kot resničen al ne; ena je dobila srce od nekoga drugega, nekega motorista, ki se je ubil, in pol se ji je menda čist strgal in se je za?ela ful družit z motoristi, pa vozit z enim tipom, pa sanjal se ji je stalno o njem in se je že sama spraševala, ?e je to nek "spomin duše" al se ji sam zdi, pol se pa ne spomnim, a je šla raziskovat življenje tega darovalca al ne (sej ?e je to sploh možno...).

Potem sem enkrat pred časom nekje brala po svoje zanimiv članek na temo transplantacije organov, na katerega so se burno odzvali nekateri kirurgi in iz nekega društva za donacijo organov. Baje eni trdijo, da imajo ob?utek, da delijo telo z drugo dušo, ena ženska si je čez par dni močno zaželela perutnine in piva, ki ju prej sploh ni konzumirala, potem pa je izvedela, da je dobila organ od motorista, ki je imel oboje rad. Dosti ljudi postane menda tudi travmati?nih.

Pol se mi je pa pojavilo še vprašanje, ali ob transfuziji dobimo v telo tudi del energije drugih ljudi?
Torej ali zato lahko postanemo deloma druga?ni? Na kakšen na?in, kako, zakaj? Ali ima lahko nekdo, ki v svoje telo sprejme tuje predvsem srce (lahko tudi ledvice etc.), ob?utek, da ima v sebi dušo nekoga drugega? Gre za dejansko občutenje ali zgolj za prepri?anje, fiksno idejo? ...

Bi rekli kako o tem? Kaj vi mislite o tem?
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Temida dne Po 07 apr 2008, 18:09

Sonnyju Grahamu se je nasmehnila sre?a. Od darovalca je dobil srce, celo zaljubil se je v njegovo ženo. A zgodba žal nima sre?nega konca.

Življenje Sonnyja Grahama je pred 13 leti zaradi kroničnih težav s srcem viselo na nitki. Leta 1995 pa je dobil klic, ki mu je rešil življenje. Zdravniki so mu sporo?ili, da so našli primernega darovalca in sicer 33-letnega Terryja Cottla, ki je storil samomor.

Neskon?no hvaležen za novo priložnost se je Sonny za?el dopisovati z družino ?loveka, ki mu je daroval srce. Januarja 1997 je spoznal pokojnikovo ženo, 28-letno Cheryl Cottle. Njuno prvo sre?anje je bilo pravlji?no. „Imel sem ob?utek, da jo poznam že leta, nisem je mogel nehati gledati, kar strmel sem vanjo,“ je povedal Graham v nekem intervjuju.

Graham in Cheryl sta se poročila leta 2004, potem ko se je Graham upokojil. Skupaj sta imela iz prejšnjih zakonov imela šest otrok, sedaj pa imata šest vnukov.

Zgodba pa nažalost nima sre?nega konca. Leta po poroki se je Grahamovo življenje tragi?no kon?alo. Umrl je na isti način kot ?lovek, ki mu je 'podaril' novo življenje, s pištolo se je ustrelil v vrat. Policija je že izključila možnost nasilne smrti.

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/d ... -zeno.html

Zanimivo neč Zgolj naključje ali lahko gre res za kakšno povezavo?
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a just me dne Po 07 apr 2008, 21:15

:pupa: sam to je res full zanimivo....tut js sm gledal en film, k je dobil srce od ene zenske, k je bla umorjena in pol je zacel iskat njenga morilca k je mel take prebliske
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne To 08 apr 2008, 06:41

Hm.. Zanimivo se sliši, sre?en itd.. potem pa se vstreli..
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska