UNIFORMA

O tem se povsod govori, pa naj se še tukaj. Vaša razmišljanja, modrovanja o življenju ter različni pogledi na ožji svet okoli nas, osebna rast. Mesto za dobre debate.

UNIFORMA

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 30 mar 2008, 11:28

SSKJ pravi, da je uniforma obla?ilo, po blagu, kroju in barvi enotno za vse pripadnike določene vojske, člane določenega društva, delavce določenega poklica. Teta Wikipedija pa pravi, da je uniforma standardizirano obla?ilo, ki ga nosijo pripadniki/?lani neke organizacije med opravljanjem dela v le-tej organizaciji.

Kaj me v bistvu zanima oz. moti. Ob nedeljah dopoldan redno naletim na oddajo Ozare. Sicer se nisem nikoli poglobila v to oddajo ne tako ne tako, ampak neki me pa vseeno mu?i. Kako je lahko nuna, ki oddajo vodi, brez uniforme, zrihtana, sfrizirana itd. tako ali celo bolj kot vsaka druga voditeljica. Po moji logiki (ne vem, morda se pa motim), bi mogla bit pri javnem nastopanju lepo napravljena v pingvina, tako kot bi mogli fari met pri javnem nastopanju po tv bel trak v ovratniku (Štuhca še nisem vidla z njim)…

Sej pravim, mogoče narobe razmišljam in ne re?em, da morjo nune spat ponoči v pingu obleki, ampak, ko gre pa za javno nastopanje, pa menim, da bi moglo to bit. To je lih tko potem, k da te bo dohtar operiral v trenirki, al pa policaji ne bi imeli med službenim časom uniforme, ampak bi recmo kr tko v kratkih hlačah in majčki brez rokavov z liziko mahal…

Vaše mnenje?
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator