Vi in rastline

Urejanje stanovanja, vrtičkov, prostorov, nasveti, mnenja, o otrocih, ...

Vi in rastline

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 09 maj 2007, 17:49

Zanima me v kakšnem odnosu ste z rastlinami? Ali imate radi rože doma, ali gojite paradižnike na vrtu? Je vaše stanovanje/hiša polna raznoraznih cvetlic in drugih zelenih rastlin, ali vse skupaj spominja na puš?avo?
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Helix dne So 30 jun 2007, 13:23

Ravno zaradi tega imam na vsakem oknu kakšno rastlinco- da moj brlog ne zgleda kot puščava :veryevil: .
Uporabniški avatar
Helix
Firbec
Firbec

OdgovorNapisal/-a just me dne So 30 jun 2007, 15:14

na vsakem oknu sta 2 gajbice roz....kriza :x
Uporabniški avatar
just me
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a Temida dne So 30 jun 2007, 15:19

Jest mam v sobi kar velik rož na okenski polici, pa tud mam en prekrasen ogromen flamingovec, ki mi ga je za rojstni dan kupila šefinja. Druga?e prevladujejo orhideje, najdeš pa še božični kaktus, družinsko sre?o in sabljike. Tud v pisarni mam vse zeleno. :)
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a tyrica dne So 30 jun 2007, 15:39

Rože :shock: jst že neki let govorim, da ko bom jst velka pa bom mela svojo hišo- stanovanje bom mela umetne rože :D :D :D :D
V hiši mamo na vsakem oknu poln rož.. v dnevni je pozimi kot v ?ungli.. zdej je mal boljš..k jih mamo uzuni... na balkonu mamo rože pa uzuni na okenskih policah.. torej, ?e se spraviš zalivat rože pri nas, nisi kar tak hitr konec.. še posebi uzuni k morš hodit okol hiše pa nazaj po vodo pa spet okol :clown: :clown: no vse te rože so od mamce :D kere pa mamo pa nevem ;) orhideje vem da mamo..pa zmajeva krila al neki v zvezi z zmajem pač :D :D
druga? pa mamo tud vrt..in nasajen paradižnik, solato, peteršilj, ?ebulo, ?esen, papriko... pač vseee toooo :approve: pa mamo tud eno malo polje... tam je fižol pa kumare... pa mamo tud trto! :clown: :D :D :D :D vse to! :o)
Uporabniški avatar
tyrica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a Temida dne So 30 jun 2007, 15:45

Mi imamo tud polna okna in balkone zunaj, pa še na vrtu - tam rastejo moje lilije. :oops: Ja, pa mi imamo tud trto - tko imamo brajdo, pod katero je za sedet potem je tko mal na vrtu za sen?ko, no in to se potem vzpenja k meni na balkon. :approve:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a fancy dne So 30 jun 2007, 16:23

Sem pogledal na balkon - pelagonije, božični kaktus, mačja trava, paradižnik :approve:
Manjka travca in klopotača :D
Uporabniški avatar
fancy
Amater
Amater

OdgovorNapisal/-a dkivi dne Ne 01 jul 2007, 13:31

prevladujejo orhideje,kaktusi,živi kamen?ki,bromelije,tilandsije,datljeva palma ki sem jo sam iz semena vzgojil (stara je cca 10 let),nekaj plezalk,agave,par aloa ver,haworthia,dracene...
na balkonu (sem v bloku) pa timijan,sivka,tamali feferon?ki,netresk,phylisi,tagete,drobnjak in par exotičnih vrst padajza :) :oops:
dkivi
Gobcač
Gobcač

OdgovorNapisal/-a sjavorshek dne To 31 jul 2007, 12:08

Vse rože v moji sobi se avtomatsko posušijo. :shock:
Pa jih lahko zalivam, pa jih lahko zaliva mami, za?nejo se sušit avtomatsko.
Mel sem tut kaktus pred leti - rastlina, ki je zdržala najdlj, a se je potem po parih letih tut ta posušu. :shock:
Tko, da nasledna roža v moji sobi bo plastičen bonsai. :approve:

Drga? pa rože na oknih in sem pa ke kaka roža.
Uporabniški avatar
sjavorshek
Amater
Amater

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 27 feb 2008, 09:31

Se morm pohvalit, da sem lani decembra dobila božično zvezdo, ki je še danes enaka kot takrat (ne, ni umetna :D), edino kar se je za?el dogajat - za?elo je poganjat ful novih listov. Ponavadi je vsako leto odpadlo vse z nje v roku 14 dni. No, letos pa ne. :approve:

Slika

No, pa tud orhideje cvetijo kot nore :P

Slika Slika

OK, fotke so mal čorave :D
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 27 feb 2008, 19:11

Hm.. Jaz se tudi morem pohvalit da mi rastline v akvariju super uspevajo :D :D
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Michelinko dne Sr 27 feb 2008, 20:47

ŽabaMatica Napisal/-a:Hm.. Jaz se tudi morem pohvalit da mi rastline v akvariju super uspevajo :D :D
Pa jih dovolj zalivaš? :)
Slika
Uporabniški avatar
Michelinko
Vseznalec
Vseznalec

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Če 28 feb 2008, 06:08

Michelinko Napisal/-a:
ŽabaMatica Napisal/-a:Hm.. Jaz se tudi morem pohvalit da mi rastline v akvariju super uspevajo :D :D
Pa jih dovolj zalivaš? :)

Hm.. Seveda + da še vsak dan dodajam po 1ml gnojila :D
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska

Re: Vi in rastline

OdgovorNapisal/-a renee dne To 20 maj 2008, 12:39

Jaz imam okoli 1.700 različnih netreskov - sempervivmov. O njih sem za?ela pisati celo blog ... Noro vem, pa kaj ko sme zaljubljena vanje.

Našli me boste na naslovu:

sempervivum.sosblog.com
renee
Firbec
Firbec