Virus prašičje gripe

Aktualni politični in drugi dogodki v Sloveniji.

Ali se bojite, da bi nov virus praši?je gripe prišel tudi v Slovenijo?

da
0
Brez glasov
ne
3
100%
ne vem, me ne zanima
0
Brez glasov

Skupaj glasov : 3

Virus prašičje gripe

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 28 apr 2009, 09:36

O?itno se tud tule ne bomo mogli izognit tej temi...

Praši?ja gripa je akutna virusna okužba dihal prašičev. Izjemno redko se bolezen z obolelih prašičev prenese na ljudi, ki delajo na prašičjih farmah in so z njimi v tesnem stiku. V ZDA so med letoma 2005 in 2008 zaznali prenos tega virusa s prašiča na človeka v zgolj 12 primerih. Bolezen je pri ljudeh potekala ve?inoma kot blaga okužba dihal brez resnih zapletov.

Na švicarskem vlaku je eksplodirala posoda za shranjevanje virusa prašičje gripe. Ve?je nevarnosti naj sicer ne bi bilo, saj so oblasti zatrdile, da ni šlo za mutiran virus, ki je v Mehiki zahteval številna življenja.

http://24ur.com/novice/svet/eksplodiral ... -h1n1.html

V Mehiki je izbruhnila nova oblika prašičje gripe. Umrlo naj bi 20 ljudi, okuženih pa jih je 1000. Z istim virusom pa se je tudi v ZDA okužilo osem ljudi. http://24ur.com/novice/svet/izbruhnila- ... gripe.html

Po izbruhu prašičje gripe v Mehiki in ZDA so na IVZ povedali, da v Sloveniji ni nobenega suma na to bolezen. Potnikom iz teh držav pa svetujejo, naj spremljajo svoje zdravstveno stanje.http://24ur.com/novice/slovenija/v-slov ... gripo.html

Praši?ja gripa se iz Mehike širi v ZDA, virusa pa se bojijo tudi drugje. V Aziji, Evropi in drugje zato natančno preverjajo ljudi, ki kažejo znake gripe in so pred kratkim prišli z okuženih obmo?ij.http://24ur.com/novice/svet/strah-pred-pandemijo.html

Ob pojavu prašičje gripe so z Inštituta za varovanje zdravje sporo?ili, da v Evropi tovrstnih primerov do zdaj niso zaznali. "Zaenkrat nismo sprejeli posebnih ukrepov, skrbimo pa za to, da bi zaznali morebitne primere. Naš sistem spremljanja gripe deluje naprej, kot je deloval celo zimo," so zagotovili.http://24ur.com/novice/slovenija/sloven ... n-zda.html

....
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Re: Virus praši?je gripe

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 28 apr 2009, 13:11

O prvem sumu prašičje gripe danes poročajo tudi iz Avstrije, poroča avstrijska televizija ORF. :ammm:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a tyrica dne To 28 apr 2009, 13:21

:o
Uporabniški avatar
tyrica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a Temida dne To 28 apr 2009, 13:22

Ma jao. ?e moja mat to prebere, pol pa še Žabi, smo gotovi. Valda da se prenaša, kako se ne bi - v?asih to ni blo tolk mogo?e, danes pa ko folk tolk potuje all over the world, je valda ful ve? možnosti. :dontknow:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 29 apr 2009, 11:43

Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 29 apr 2009, 12:23

:blackeye:

A sem prej prov ?ula, da so v Avstriji ovrgli sum??
?eprav se mi zdi, da so v isti sapi pravili, da je virus že pri naših sosedih avstrijcih in italijanih :dontknow:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 29 apr 2009, 12:30

Temida Napisal/-a::blackeye:

A sem prej prov ?ula, da so v Avstriji ovrgli sum??
?eprav se mi zdi, da so v isti sapi pravili, da je virus že pri naših sosedih avstrijcih in italijanih :dontknow:

Hm.. Ja v Benetkah bi naj bila ena okužba baje :dontknow:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 29 apr 2009, 12:36

Moja mat ma že celo klet vode in radenske in mleka....Nakupila je cele kupe mask... :blackeye:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 29 apr 2009, 12:36

Aha, evo "izredna novica"

Avstrija je potrdila prvi primer okužbe s prašičjo gripo. Slovenski premier Borut Pahor je napovedal ustanovitev koordinacijske skupine.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 29 apr 2009, 12:41

Temida Napisal/-a:Moja mat ma že celo klet vode in radenske in mleka....Nakupila je cele kupe mask... :blackeye:

Hm.. Ja zdaj bomo pač s temi maskami okrog hodili, jebat ga! Zadeva se tako razširilada ni ve? pomo?i! :shock: Cepivo pride komaj čez 6 mesecev! :hammering: :hammering:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 29 apr 2009, 12:43

ŽabaMatica Napisal/-a:
Temida Napisal/-a:Moja mat ma že celo klet vode in radenske in mleka....Nakupila je cele kupe mask... :blackeye:

Hm.. Ja zdaj bomo pač s temi maskami okrog hodili, jebat ga! Zadeva se tako razširilada ni ve? pomo?i! :shock: Cepivo pride komaj čez 6 mesecev! :hammering: :hammering:

Hm, cepivo, ja, s katerim nam bodo vbrizgali tud ?ipe, da nas bodo nadzrovali. :blackeye:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 29 apr 2009, 12:44

Hm.. Meni že nebojo nič vbrizgavali da bi me nadzorovali, tega ni! :D
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 29 apr 2009, 12:46

ŽabaMatica Napisal/-a:Hm.. Meni že nebojo nič vbrizgavali da bi me nadzorovali, tega ni! :D

Al to je danes zjutri en po radiu trosu, ves presran.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a ŽabaMatica dne Sr 29 apr 2009, 13:16

Temida Napisal/-a:
ŽabaMatica Napisal/-a:Hm.. Meni že nebojo nič vbrizgavali da bi me nadzorovali, tega ni! :D

Al to je danes zjutri en po radiu trosu, ves presran.

Hm.. ahaha ma da, naj kr bo posran! :lol:
Slika
Uporabniški avatar
ŽabaMatica
Častni član
Častni član

OdgovorNapisal/-a Temida dne Sr 29 apr 2009, 14:24

Zunanje ministrstvo Slovencem zaradi izbruha prašičje gripe odsvetuje vsa potovanja v Mehiko, ki niso nujna. Vsem, ki so že tam, pa svetuje previdnost.

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=198460

:shock: :shock: :shock:

Moj fotr je kr z masko uletu domov. :blackeye:
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

Naslednji