Zgodnje vstajanje škoduje srcu

Zdravje je naše največje bogastvo. Vse o našem zdravju, kaj storimo in kaj še lahko zanj storimo. Izkušnje, nasveti, priporočila.

Zgodnje vstajanje škoduje srcu

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 09 sep 2007, 09:12

Ljudem, ki zgodaj vstajajo pretijo bolezni srca, so ugotovili japonski znanstveniki.

Raziskava, ki so jo opravili na univerzi v Kjotu, je pokazala, da rano vstajanje ogroža zdravje ljudi.
Rezultati temeljijo na proučevanju 3017 zdravih ljudi starih med 23 in 90 let. Izkazalo se je, da obstaja povezava med ?asom, ko ljudje vstajajo in možnostjo za nastanek kardiovaskularnih bolezni.
Pri ljudeh, ki zgodaj vstajajo so potrdili povečane možnosti za povišan krvni tlak in možgansko kap.
Julija pa so bili objavljeni rezultati raziskave, opravili so jo ameriški znanstveniki z univerze v Pensilvanija, ki je pokazala, da kronično pomanjkanje spanja povečuje stres za srce. To pa posledično pomeni ve?je možnosti za razvoj bolezni srca in ožilja.

Ena od raziskav, je med drugim pokazala, da so bili ljudje, ki niso dovolj spali, udeleženi v enakem številu nesreč kakor pijani ljudje.

Vir: poptv

Am, ja, ja. Sr?ne težave me bodo pestile.
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a sjavorshek dne Ne 09 sep 2007, 10:18

Sem vedu, da je znanstvena podlaga za to, da mam pravico poležavat zjutri. :approve:

Pametni tile japonci. :veryevil:
Uporabniški avatar
sjavorshek
Amater
Amater

OdgovorNapisal/-a Temida dne Ne 09 sep 2007, 10:20

Jap. Jaz mam pa že šibko srce. :approve:
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto kar nisi; kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal.
Slika Slika
Uporabniški avatar
Temida
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Black dne Ne 09 sep 2007, 21:07

na osnovi te raziskave bi pol jst moru bit že long gone dead...but i am NOT

je pa dobr izgovor za poležavnje....sam mislm d moj šef ne bo navdušn nad tem
Black

Re:

OdgovorNapisal/-a tyrica dne Po 21 feb 2011, 14:59

sjavorshek Napisal/-a:Sem vedu, da je znanstvena podlaga za to, da mam pravico poležavat zjutri. :approve:

Pametni tile japonci. :veryevil:

:peace: :peace: :peace: :idea: :idea:
Uporabniški avatar
tyrica
Častni član
Častni član